GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Ethiopië - Groepsreizen in internationaal gezelschap vanaf 13 dagen

Hieronder treft u de volgende rondreizen in internationaal gezelschap (vanaf 13 dagen) aan welke mogelijk zijn in Ethiopië:

  • Natuur, wilde dieren en cultuur in Ethiopië- 14 dagen
  • Het historische noorden van Ethiopië met de Simien Mountains - 15 dagen
  • Het beste van Ethiopië - 15 dagen
  • Culturele expeditie - 16 dagen

Wilt u liever een individuele rondreis maken in Ethiopië, neem dan contact op.


NATUUR, WILDE DIEREN EN CULTUUR IN ETHIOPIË - 14 DAGEN


Programma

Dag 1: Addis Abeba

U wordt verwelkomd op de luchthaven van Addis Abeba en vervolgens naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Jupiter International Hotel**** of gelijkwaardig.

Dag 2: Addis Abeba - Chebera Churchura National Park

Na het ontbijt reist u naar het Chebera Churchura National Park. U komt langs Jimma, dit was de hoofdstad van de voormalige provincie Kaffa. In de namiddag maakt u een game drive in het park.

Overnachting op een kampeerplaats. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Chebera Churchura National Park

Vandaag gaat u op ontdekking in het Nationale Park. In dit park leven ongeveer 37 soorten zoogdieren en 237 vogelsoorten. U kunt hier o.a. olifanten, buffels, leeuwen en luipaarden tegenkomen.

Overnachting op een kampeerplaats. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Chebera Churchura National Park - Maze National Park

Na een game drive in de vroege morgen verlaat u het Chebera Churchura National Park en reist u verder naar het Maze National Park. Het park bestaat uit grasland en u vindt hier 39 soorten zoogdieren en 196 vogelsoorten. Tijdens de game drive heeft u een grote kans om o.a. luipaarden, wilde katten, bavianen, koedoes, waterbokken en bosvarkens te zien.

Overnachting op een kampeerplaats. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Maze National Park - Mago National Park

U maakt 's morgens nog een game drive in het Maze National Park en dan reist u verder naar het Mago National Park. Vanuit het kamp heeft u een grote kans om, zowel 's avonds als vroeg in de morgen, wilde dieren te spotten.

Overnachting op een kampeerplaats. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Mago National Park

Vandaag maakt u 's morgens een game drive in het park en daarna brengt u een bezoek aan een Mursi dorp. Deze bevolkingsgroep staat bekend om het feit dat de vrouwen schalen van klei in hun onderste lip hebben, tijdens uw bezoek leert u meer over de cultuur.

Overnachting op een kampeerplaats. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7: Mago National Park - Turmi

Na het ontbijt reist u verder naar Turmi, de zetel van de Hamer bevolkingsgroep. De vrouwen hebben een speciale haardracht en dragen koperen banden rond hun armen. Tevens bezoekt u de kleurrijke markt in de Omo Vallei; hier ziet u de Hamer, Tsemay, Bena en Ari hun inkopen doen.

Overnachting in Buska Lodge***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8: Turmi - Murulle - Turmi

In de morgen maakt u een excursie naar Murulle, hier leeft de Karo bevolkingsgroep. Deze bevolkingsgroep staat bekend om de lichaamsschilderingen, welke zij aanbrengen voor belangrijke ceremonies. U brengt tevens een bezoek aan Dus, dit is een typische nederzetting met een dansplaats en ruimtes om bij elkaar te komen. In de middag bezoekt u een dorp van de Hamer bevolkingsgroep en hopelijk kunt u hier een "Bull Jumping" ceremonie bijwonen. Tijdens deze ceremonie bewijzen jongens dat zij oud genoeg zijn om de verantwoordelijkheid voor een huwelijk te dragen.

Overnachting in Buska Lodge***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9: Turmi - Arba Minch

U reist vandaag verder naar Arba Minch en onderweg bezoekt u de Arbore bevolkingsgroep, bekend om hun juwelen, en de Konso bevolkingsgroep. In de middag maakt u een boottocht over Lake Chamo en onderweg zult u vele nijlpaarden en krokodillen kunnen spotten. Tevens ziet u de vele vissersbootjes van de lokale bevolking op het meer.

Overnachting in Paradise Lodge**** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10: Arba Minch - Awassa

Na het ontbijt reist u verder naar Chencha, waar u een bezoek brengt aan de Dorze bevolkingsgroep. Deze groep staat bekend om hun mooie hutten gebouwd van bamboe. Vervolgens brengt u nog een bezoek aan een Alaba dorp met schitterende beschilderde huisjes.

Overnachting in Tadesse Enjori*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11: Awassa - Bale Mountains National Park

In de morgen bezoekt u de vismarkt bij het meer van Awassa en dan reist u verder naar het wereldberoemde Bale Mountains National Park. Aangekomen bij het hoofdkwartier in Dinsho maakt u een tocht en hopelijk ziet u onderweg vele vogels en zoogdieren.

Overnachting in Goba Wabishebele*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 12: Bale Mountains National Park

Vandaag maakt u een excursie naar het Sanetti Plateau met een hoogte tussen de 3800 meter en 4377 meter. Voordat u het plateau bereikt komt u over de hoogstgelegen weg van Afrika. Rondom het plateau leven verschillende vogelsoorten en u kunt hier de Ethiopische wolf tegenkomen. Vanaf het plateau kunt u het Harenna bos zien liggen, hier leven nog altijd leeuwen en wilde honden.

Overnachting in Bale Mountains Lodge***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 13: Bale Mountains National Park - Langano

Na het ontbijt reist u naar het meer van Langano. Hier kunt u vele vogelsoorten spotten en genieten van een spectaculaire zonsondergang. Wanneer u wilt kunt u een duik nemen in het meer.

Overnachting in Sabana Beach Resort**** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14: Langano - Addis Abeba

U reist vandaag weer terug naar Addis Abeba en bij aankomst maakt u een stadsrondrit door Addis Abeba. U bezoekt onderweg het Nationale Archeologisch Museum en Merkato (de grootste openluchtmarkt van Afrika). In de avond is er een afscheidsdiner in 1 van de beste, traditionele restaurants van de stad en terwijl u geniet van typisch Ethiopische gerechten, wordt u vermaakt met folkloristische dansen. Na het diner eindigt deze tour en wordt u naar de luchthaven gebracht. (ontbijt en diner)


Inclusief

Dertien overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids, alle entreegelden, alle transfers en alle genoemde activiteiten/excursies.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, intercontinentale vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

Tussen € 3975,- en € 4465,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer/tent. Prijs is afhankelijk van het seizoen waarin u reist.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer/tent bedraagt tussen € 335,- en € 375,-. Prijs is afhankelijk van het seizoen waarin u reist.

Deze rondreis vertrekt in 2017 op 12 februari, 6 mei, 10 juni, 14 oktober en 11 november.

Voor andere vertrekdata en de juiste prijzen neem contact op.


HET HISTORISCHE NOORDEN VAN ETHIOPIË MET DE SIMIEN MOUNTAINS - 15 DAGEN


Programma

Dag 1: Addis Abeba

U wordt verwelkomd op de luchthaven van Addis Abeba en vervolgens naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Jupiter International Hotel**** of gelijkwaardig.

Dag 2: Addis Abeba - Debre Markos

Vandaag reist u van Addis Abeba naar Debre Markos. Onderweg stopt u bij de Blue Nile Gorge, welke vergelijkbaar is in grootte met de Amerikaanse Grand Canyon. Tevens brengt u een bezoek aan het grootste klooster van Ethiopië, Debre Libanos Monastery, waar u de mozaïeken kunt bewonderen.

Overnachting in Gozamen Hotel***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Debre Markos - Bahir Dar

Na het ontbijt reist u verder naar Bahir Dar. In de middag brengt u een bezoek aan de Blue Nile Falls, deze waterval ligt op circa 30 kilometer ten zuidoosten van Bahir Dar. Hierna brengt u een bezoek aan de culturele markt van Bahir Dar en in de namiddag gaat u naar Bezawit Hill, vanwaar u een prachtig zicht heeft over Bahir Dar en Lake Tana.

Overnachting in Abayminch Lodge**** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Bahir Dar - Gondar

In de ochtend maakt u een boottocht over Lake Tana en brengt u een bezoek aan de kloosters Ura Kidane Mihret en Azwa Mariam. Deze kloosters zijn gelegen op de eilandjes in het meer. Na de lunch reist u verder naar Gondar, deze stad ligt op ongeveer 2225 meter hoogte en vanwege de gunstige ligging, namelijk op een kruispunt van 3 karavaanroutes, het aangename klimaat en de vruchtbare grond was Gondar in de 17e en 18e eeuw de hoofdstad van de koningen van Ethiopië.

Overnachting in Goha Hotel***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Gondar

Vandaag bezoekt u in Gondar o.a. de Imperial Castle Compound of Gondar, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de Bath of Emperor Fasiladas, de kerk Quskuam Mariam, de residentie van Empress Mintwab en de kerk Debre Birhan Sillassie, welke bekend staat om de mooie muur- en plafondschilderingen.

Overnachting in Goha Hotel***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Gondar - Simien Mountains National Park

U reist vandaag verder naar Debark (het hoofdkwartier van het Simien Mountains National Park) en vanuit hier is het nog circa 36 kilometer naar de Simien Mountains. Deze bergketen staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en u zult hier de Gelada baboon (een soort baviaan) tegenkomen. Tevens kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving en u slaapt vannacht in de hoogst gelegen lodge van Afrika.

Overnachting in Simien Lodge*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7: Simien Mountains National Park - Axum

Na het ontbijt reist u verder naar Axum, dit is de eerste hoofdstad van Ethiopië. U steekt vandaag de Tekezze Gorge over.

Overnachting in Sabean Hotel***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8: Axum

Vandaag maakt u een stadsrondrit door Axum en u bezoekt het Archeologisch Museum, het Stelae Park (Werelderfgoed UNESCO), de kerk St. Mary of Zion (men zegt dat dit de laatste rustplaats is van de originele Ark of the Covenant), het paleis en het graf van King Kaleb en Gebre Meskel en de ruïnes van het paleis van Queen of Sheba.

Overnachting in Sabean Hotel***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9: Axum - Adigrat

U reist verder van Axum naar Adigrat, waar u een bezoek brengt aan de Yela Temple en de Debre Damo Monastery. Dit klooster is alleen toegankelijk voor mannen.

Overnachting in Agoro Lodge*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10: Adigrat - Mekelle

Na het ontbijt reist u verder naar Mekelle, waar u een bezoek brengt aan de in rotsen gebouwde kerken van Abreha Atsbeha en Wukro Cherqos.

Overnachting in Axum Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11: Mekelle - Lalibela

In de morgen reist u van Mekelle naar Lalibela, waar u het achtste wereldwonder vindt, namelijk de rotskerken. U komt door het mooie landschap van de Wollo Mountains en onderweg bezoekt u de Amhara bevolkingsgroep.

Overnachting in Roha Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 12: Lalibela

Vandaag bezoekt u de wereldberoemde kerken van Lalibela. De kerken zijn in groepen verdeeld en in de morgen brengt u een bezoek aan de eerste groep kerken van King Lalibela. Deze kerken staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Na de lunch bezoekt u de tweede en derde groep kerken.

Overnachting in Roha Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 13: Lalibela

U maakt vandaag een tocht met een muilezel naar de top van de heuvel waarop de kerk van Asheton Mariam zich bevindt. Onderweg kunt u genieten van prachtige zichten over de omgeving. In de middag woont u een typische Ethiopische koffie ceremonie bij.

Overnachting in Roha Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14: Lalibela - Kombolcha

Na het ontbijt reist u naar Kombolcha. Wederom komt u door het mooie landschap van de Wollo Mountains.

Overnachting in Sunnyside Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 15: Kombolcha - Addis Abeba

U reist vandaag weer terug naar Addis Abeba en in de avond is er een afscheidsdiner in 1 van de beste, traditionele restaurants van de stad en terwijl u geniet van typisch Ethiopische gerechten, wordt u vermaakt met folkloristische dansen. Na het diner eindigt deze tour en wordt u naar de luchthaven gebracht. (ontbijt en diner)


Inclusief

Veertien overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids, alle entreegelden, alle transfers, tocht per muilezel en een boottocht.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, intercontinentale vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

Tussen € 3950,- en € 4435,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Prijs is afhankelijk van het seizoen waarin u reist.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt tussen € 615,- en € 690,-. Prijs is afhankelijk van het seizoen waarin u reist.

Deze rondreis vertrekt in 2017 op 10 februari, 10 maart, 2 april, 18 mei, 27 juli, 26 september en 23 november.

Voor andere vertrekdata en de juiste prijzen neem contact op.


HET BESTE VAN ETHIOPIË - 15 DAGEN


Programma

Dag 1: Addis Abeba

U wordt verwelkomd op de luchthaven van Addis Abeba en vervolgens naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Jupiter International Hotel**** of gelijkwaardig.

Dag 2: Addis Abeba - Bahir Dar

Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Bahir Dar. Bij aankomst brengt u eerst een bezoek aan de Blue Nile Falls en hierna kunt u gaan genieten van een lunch. In de middag maakt u een boottocht over Lake Tana en brengt u een bezoek aan de kloosters Ura Kidane Mihret en Azwa Mariam. Deze kloosters zijn gelegen op eilandjes in het meer.

Overnachting in Abayminch Lodge**** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Bahir Dar - Simien Mountains National Park

Na het ontbijt verlaat u Bahir Dar en reist u verder naar Sankaber, onderweg passeert u landelijk gelegen dorpjes en bergpassen. Het Simien Mountains National Park biedt verschillende flora en fauna. In de middag maakt u een wandeling rondom de lodge en hopelijk spot u de Gelada baboon.

Overnachting in Simien Lodge*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Simien Mountains National Park

U maakt vandaag een wandeling en onderweg kunt u genieten van een picknick lunch. U wandelt richting Chenek en wanneer u geluk heeft ziet u hier de Walia Ibex. U ontdekt de mooie valleien in dit gebied en u heeft prachtige zichten over de omgeving. U wandelt over eeuwenoude voetpaden en misschien ziet u nog wel meer Gelada baboons.

Overnachting in Simien Lodge*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Simien Mountains National Park - Gondar

Na het ontbijt reist u verder naar Gondar, deze stad ligt op ongeveer 2225 meter hoogte en vanwege de gunstige ligging, namelijk op een kruispunt van 3 karavaanroutes, het aangename klimaat en de vruchtbare grond was Gondar in de 17e en 18e eeuw de hoofdstad van de koningen van Ethiopië. In de middag bezoekt u in Gondar o.a. de Imperial Castle Compound of Gondar, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, de Bath of Emperor Fasiladas, de kerk Quskuam Mariam, de residentie van Empress Mintwab en de kerk Debre Birhan Sillassie, welke bekend staat om de mooie muur- en plafondschilderingen.

Overnachting in Goha Hotel***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Gondar - Lalibela

U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Lalibela, waar u het achtste wereldwonder vindt, namelijk de rotskerken. De rotskerken zijn in groepen verdeeld en in de middag bezoekt u de eerste groep kerken van King Lalibela.

Overnachting in Roha Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7: Lalibela

U maakt vandaag een tocht met een muilezel naar de top van de heuvel waarop de kerk van Asheton Mariam zich bevindt. Onderweg kunt u genieten van prachtige zichten over de omgeving. In de middag bezoekt u de tweede en derde groep rotskerken.

Overnachting in Roha Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8: Lalibela - Axum

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Axum, dit is de eerste hoofdstad van Ethiopië. U maakt een stadsrondrit door Axum en u bezoekt het Archeologisch Museum, het Stelae Park (Werelderfgoed UNESCO), de kerk St. Mary of Zion (men zegt dat dit de laatste rustplaats is van de originele Ark of the Covenant), het paleis en het graf van King Kaleb en Gebre Meskel en de ruïnes van het paleis van Queen of Sheba.

Overnachting in Sabean Hotel***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9: Axum - Addis Abeba - Langano

In de morgen wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Addis Abeba en hierna gaat u over de weg naar Langano. Deze plaats ligt op circa 200 kilometer ten zuiden van Addis Abeba en u passeert de Rift Valley Lakes.

Overnachting in Sabana Beach Resort**** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10: Langano - Arba Minch

Na het ontbijt reist u verder naar Arba Minch en u komt door de Wolita en Alaba regio's. De Alaba bevolkingsgroep staat bekend om de schitterende beschilderde huisjes. Onderweg stopt u bij het Sinkile Wildlife Sanctuary en hopelijk spot u hier diverse diersoorten.

Overnachting in Paradise Lodge**** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11: Arba Minch

Vandaag brengt u een bezoek aan Chencha, hier leeft de Dorze bevolking. Deze bevolkingsgroep staat bekend om hun weefkunst en hun hutten in de vorm van een bijenkorf. Na dit bezoek keert u terug naar Arba Minch voor de lunch en in de middag maakt u een boottocht over Lake Chamo. In dit meer leven krokodillen en nijlpaarden en hopelijk zult u er vele spotten.

Overnachting in Paradise Lodge**** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 12: Arba Minch - Jinka

U reist vandaag verder richting het zuiden, naar Jinka. Onderweg passeert u de Weito Valley en bezoekt u een Tsemay dorp. Tevens brengt u een bezoek aan de Konso bevolking met hun kleurrijke kleding.

Overnachting in Eco Omo Lodge***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 13: Jinka - Turmi

Vandaag verlaat u Jinka weer en u gaat op weg naar Turmi. Onderweg wordt er gestopt bij een Mursi dorpje, de vrouwen van deze bevolkingsgroep staan bekend om het feit dat zij een plaat van klei in hun onderste lip dragen. Tevens bezoekt u vandaag nog een Hamer dorp.

Overnachting in Buska Lodge***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14: Turmi - Murulle - Turmi

Na het ontbijt maakt u een excursie naar Murulle, hier leeft de Karo bevolkingsgroep. Zij staan bekend om hun lichaamsschilderingen, die zij aanbrengen voor belangrijke ceremonies. In de middag brengt u nog een bezoek aan een Hamer dorpje vlakbij Turmi.

Overnachting in Buska Lodge***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 15: Turmi - Addis Abeba

U wordt vandaag naar de luchthaven van Arba Minch gebracht voor uw vlucht naar Addis Abeba en in de avond is er een afscheidsdiner in 1 van de beste, traditionele restaurants van de stad en terwijl u geniet van typisch Ethiopische gerechten, wordt u vermaakt met folkloristische dansen. Na het diner eindigt deze tour en wordt u naar de luchthaven gebracht. (ontbijt en diner)


Inclusief

Veertien overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids, alle entreegelden, alle transfers, tocht per muilezel, boottocht, alle activiteiten/excursies zoals aangegeven in het programma en alle binnenlandse vluchten.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, intercontinentale vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

Tussen € 4810,- en € 5750,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Prijs is afhankelijk van het seizoen waarin u reist.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt tussen € 665,- en € 750,-. Prijs is afhankelijk van het seizoen waarin u reist.

Deze rondreis vertrekt in 2017 op 15 januari, 12 maart, 7 mei, 11 juni, 9 juli, 6 augustus, 26 september, 22 oktober en 19 november.

Voor andere vertrekdata en de juiste prijzen neem contact op.


CULTURELE EXPEDITIE - 16 DAGEN


Programma

Dag 1: Addis Abeba

U wordt verwelkomd op de luchthaven van Addis Abeba en vervolgens naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting in Jupiter International Hotel**** of gelijkwaardig.

Dag 2: Addis Abeba - Gambella

Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Gambella. Na de lunch bezoekt u hier de culturele markt en u maakt een wandeling langs de Baro rivier, waar u de prachtige vogels kunt bewonderen en de zonsondergang kunt bekijken.

Overnachting in Ethiopia Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 3: Gambella

Na het ontbijt maakt u een rit van circa 48 kilometer om een bezoek te brengen aan Itang waar de Nuer bevolking woont. Deze bevolkingsgroep leeft voornamelijk van de visserij. In de middag brengt u nog een bezoek aan het Agnuak volk, welke in de buitenwijken van Gambella leeft.

Overnachting in Ethiopia Hotel*** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 4: Gambella - Bebeka

U reist vandaag verder naar Bebeka, hier bevindt zich de grootste koffieplantage. Tevens bezoekt u de Maji bevolkingsgroep en stopt u bij de Tepi theeplantage.

Overnachting in Bebeka Guest House** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 5: Bebeka - Tulgit - Kibish

Na het ontbijt brengt u een kort bezoek aan een rubberplantage in de omgeving van Bebeka en daarna reist u verder richting het zuiden, naar Kibish. Hier leeft de Surma bevolking.

Overnachting op een kampeerplaats. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 6: Kibish

U brengt vandaag de gehele dag door met de Surma bevolking en u leert meer over hun cultuur. Tevens bezoekt u nog een Mursi dorpje.

Overnachting op een kampeerplaats. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7: Kibish - Mizan Teferi

Vandaag reist u naar Mizan Teferi. U komt wederom langs Bebeka waar u ziet hoe de koffieproductie voor de export in zijn werk gaat.

Overnachting in Eden Hotel**+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8: Mizan Teferi - Jimma

Na het ontbijt gaat u op weg naar Jimma. Onderweg bezoekt u de Oromo bevolking.

Overnachting in Central Jimma Hotel**+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9: Jimma - Sodo - Arba Minch

In de morgen brengt u een bezoek aan de Gojeb rivier, waar u nijlpaarden kunt spotten en vervolgens begint u aan de lange rit naar Arba Minch (circa 360 kilometer). Onderweg brengt u een bezoek aan de Wolita bevolking.

Overnachting in Paradise Lodge**** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10: Arba Minch - Key Afer - Jinka

Na het ontbijt bezoekt u de kleurrijke markt van Key Afer, gelegen in de Lower Omo Valley. U ziet hier de Ari, Benna en Tsemai hun inkopen doen. De rit naar Jinka is circa 275 kilometer.

Overnachting in Eco Omo Lodge***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11: Jinka - Mago National Park - Jinka

Vandaag maakt u een excursie naar het Mago National Park en brengt u een bezoek aan de Mursi bevolkingsgroep. Wanneer u weer terug bent in Jinka, brengt u daar nog een bezoek aan het Culturele Museum.

Overnachting in Eco Omo Lodge***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 12: Jinka - Dimeka - Turmi

U reist vandaag verder richting Turmi. U stopt bij Dimeka en hier brengt u een bezoek aan een markt waar de Hamer en Benna hun inkopen doen. Na het diner bezoekt u een Hamer dorpje en hier kunt u genieten van een voorstelling van de traditionele dansen van deze bevolkingsgroep.

Overnachting in Buska Lodge***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 13: Turmi

In de morgen maakt u een excursie naar Omo Rate, waar u een bezoek brengt aan de Dasenech bevolking. Na een picknick lunch in Murulle reist u verder naar Korcho om een bezoek te brengen aan de Karo bevolking.

Overnachting in Buska Lodge***+ of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14: Turmi - Arba Minch

Na het ontbijt reist u terug naar het noorden en u stopt bij Lake Chamo, waar u een boottocht zult maken. Tijdens deze tocht zult u de vele krokodillen en nijlpaarden zien die hier leven.

Overnachting in Paradise Lodge**** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 15: Arba Minch - Langano

Vandaag reist u verder naar het noorden, naar Langano. Onderweg bezoekt u de Dorze bevolking, zij staan bekend om hun weefkunst en hun hutten in de vorm van een bijenkorf. U bezoekt tevens de Rift Valley Lakes.

Overnachting in Sabana Beach Resort**** of gelijkwaardig. (ontbijt, lunch en diner)

Dag 16: Langano- Addis Abeba

U wordt vandaag terug naar Addis Abeba gebracht. Na de lunch maakt u een korte stadsrondrit door Addis Abeba en u brengt o.a. een bezoek aan het Archeologische Museum en Merkato (de grootste openluchtmarkt van Afrika). In de avond is er een afscheidsdiner in 1 van de beste, traditionele restaurants van de stad en terwijl u geniet van typisch Ethiopische gerechten, wordt u vermaakt met folkloristische dansen. Na het diner eindigt deze tour en wordt u naar de luchthave gebracht. (ontbijt en diner)


Inclusief

Vijftien overnachtingen zoals aangegeven in het programma, maaltijden zoals aangegeven in het programma, begeleiding door een Engels sprekende gids, alle entreegelden, alle transfers, tocht per muilezel, boottocht, alle activiteiten/excursies zoals aangegeven in het programma en alle binnenlandse vluchten.


Exclusief

Drankjes, maaltijden niet genoemd in bovenstaand programma, fooien, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, intercontinentale vluchten en overige niet genoemde uitgaven.


Prijs

Tussen € 4920,- en € 5340,- per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Prijs is afhankelijk van het seizoen waarin u reist.


Opmerkingen

Toeslag 1-persoonskamer bedraagt tussen € 380,- en € 405,-. Prijs is afhankelijk van het seizoen waarin u reist.

Deze rondreis vertrekt in 2017 op 19 januari, 2 augustus en 6 december.

Voor andere vertrekdata en de juiste prijzen neem contact op.