GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Ethiopië

Gewoonweg Reizen biedt de volgende mogelijkheden in Ethiopië:


Ethiopië is de bakermat van de mensheid, hier werden de oudste menselijke resten ter wereld opgegraven waaronder die van Lucy. In Ethiopië vindt u tevens ruige gebergtes, vruchtbare hoogvlaktes, woestijnen, de meren van de Rift vallei en grote rivieren zoals de Blauwe Nijl en de Omo. De UNESCO heeft in het hele land zowel natuur- als cultuurgebieden opgenomen op de Werelderfgoedlijst.

Ethiopië grenst aan Eritrea, Djibouti, Somalië, Kenia en Soedan. In het indrukwekkende bergachtige noorden vindt u vele eeuwenoude obelisken, kastelen, kloosters en rotskerken en de plaatsen Lalibela en Gondar, welke in schril contrast staan met de sprookjesachtige sfeer in de ommuurde islamitische stad Harar in oostelijk Ethiopië. In het droge savannelandschap in het zuiden leven etnische stammen zoals de Mursi en de Hamar.

De grote verscheidenheid maakt Ethiopië tot 1 van de boeiendste bestemmingen van het Afrikaanse continent. Tijdens een rondreis door dit land maakt u kennis met het authentieke en ongerepte Afrika.


HOOGTEPUNTEN


Addis Abeba

Addis Abeba is de kleurrijke hoofdstad van Ethiopië en is het commerciële en culturele centrum van het land. De stad ligt ongeveer tussen de 2200 en 3000 meter boven zeeniveau en hierdoor kent de stad een extreem hoogteverschil. U vindt er drukke straten en rustige lanen met grote hotels. Het leven van vroeger blijft hier voortbestaan tussen het nieuwe, moderne leven.

De Merkato is de grootste openluchtmarkt van Afrika en hier is werkelijk van alles te koop. Voor een geweldig uitzicht over de stad moet u beslist een bezoek brengen aan de berg Entoto, deze berg staat vol met eucalyptus bomen. Op deze berg bevindt zich tevens de Onze Lieve Vrouwenkerk van Entoto, waarin in 1882 Menelik II is gekroond. Het Nationale Museum is ook beslist een bezoek waard en staat bekend om het skelet, genaamd "Lucy", dit is 1 van de oudste skeletten ter wereld dat ooit gevonden is. Het Etnologisch Museum geeft u een goede indruk van de cultuur van de verschillende bevolkingsgroepen van Ethiopië.


Lalibela

In Lalibela ligt het "achtste wereldwonder", namelijk 11 adembenemende mooie rotskerken. Koning Lalibela bouwde deze kerken, omdat hij een nieuw Jeruzalem wilde stichten. De kerken zijn in ongeveer 25 jaar tijd gebouwd en de mythe gaat dat Engelen hebben meegeholpen met de bouw van de kerken. Het is tot op de dag van vandaag een Pelgrimsoord en in de holten van de rotsen ziet u dagelijks monniken mediteren en hun gezang klinkt door de, naar wierook geurende, gangen.


Axum

Axum was ooit de hoofdstad van het machtige en grote rijk van Axum en de wortel van het christelijke geloof in Ethiopië. Archeologen zeggen dat 98% van de schatten van Axum tot op de dag van vandaag nog steeds verborgen liggen onder de grond. Axum beschikt nu al over vele monumenten die herinneren aan de glorietijd van het oude rijk. De reusachtige Obelisken zijn wel 2000 jaar oud en gebouwd uit 1 stuk. De hoogste Obelisk, die nu nog overeind staat, is 23 meter hoog. Verder vindt u hier 700 jaar oude koningsgraven, resten van paleizen, stenen met geheimzinnige inscripties en het Archeologisch Museum. In de kerk St. Mary of Sion ligt, volgens de overleveringen, de Ark des Verbonds.


Gondar

Voordat Addis Abeba de hoofdstad werd van Ethiopië was Gondar de hoofdstad van het land. Deze stad kent een bruisende geschiedenis wat tot uiting komt in de 17e eeuwse kastelen welke gebouwd werden in opdracht van Keizer Fasiladas en zijn zonen. De kastelen liggen in een schitterend landschap met op de achtergrond de bergtoppen van de Simien Mountains. Het eerst gebouwde kasteel is het best bewaard gebleven, de overige 5 kastelen zijn hevig gebombardeerd door de Britten, tijdens de bezetting door de Italianen aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Verder vindt u in Gondar het badhuis van Keizer Fasiladas en de Debre Birham Selassie Kerk.


Lake Tana

In Lake Tana bevinden zich 37 eilandjes. Op 20 eilandjes bevinden zich kerken en kloosters, welke van grote historische en culturele waarde zijn.


Awassa

Het stadje Awassa staat bekend om de vismarkt en de kleurrijke streekmarkt en ligt aan het Awassa meer. Het is een snelgroeiende universiteitsstad met vele gezellige terrasjes.

U kunt vanuit Awassa te voet of per Land Cruiser een Sidama dorp bezoeken. Tijdens het bezoek leert u meer over de cultuur en ziet u de dagelijkse gang van zaken. U kunt tevens een tocht maken naar Wondo Genet, waar u kunt zwemmen in de warm waterbronnen.


Arba Minch

Arba Minch ligt aan de 2 Riftdal meren, namelijk Abya en Chamo. Deze 2 meren worden gescheiden door de zogenaamde "Brug van God", een smalle strook land tussen de 2 meren. In de omgeving vindt u diverse warm waterbronnen.

Wanneer u een boottocht maakt over het Chamo meer dan kunt u krokodillen en nijlpaarden spotten. De meren zitten vol met vis en hierdoor ziet u vele vissersbootjes op de meren.


Nechisar National Park

Nechisar National Park is vernoemd naar het witte gras, welke kenmerkend is voor dit park, Nech Sar betekent namelijk wit gras. Dit park is 1 van de mooiste parken van het land en u kunt hier verschillende soorten dieren tegenkomen, zoals zebra's, antilopen en hartebeesten. Dichter in de bossen leven o.a. wilde bosvarkens, everzwijnen en bavianen. Ook vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.


Harar

Harar is een ommuurde islamitische stad en u vindt hier ongeveer 99 moskeeën, diverse minaretten en kleurrijke markten. De stad ligt in het oostelijk deel van Ethiopië en veel moslims geloven dat dit de 4e heilige stad is na Mecca, Medina en Jeruzalem.