GEWOONWEG REIZEN
Uw reisdromen worden werkelijkheid!

Botswana

Gewoonweg Reizen biedt de volgende mogelijkheden in Botswana:


Botswana ligt in het hart van Zuidelijk Afrika, wordt omringd door Namibië, Zuid-Afrika, Zambia en Zimbabwe, is 1 van de best bewaarde stukken wildernis op aarde en een oase voor iedereen die houdt van het authentieke Afrika.

Botswana heeft een oppervlakte van bijna 600.000 km2 en is vrijwel even groot als Frankrijk. Het land heeft een stabiele democratie en de mensen zijn vreedzaam.

Bent u op zoek naar een grote verscheidenheid aan wild en een onvergetelijke safari beleving dan is Botswana een uitstekende bestemming.


HOOGTEPUNTEN


Okavango Delta

De Okavango Delta wordt beschouwd als 1 van de meest indrukwekkende natuurgebieden in Afrika. Het beslaat een oppervlakte van ongeveer 15.000 km2 en is het grootste binnenlandse deltasysteem ter wereld. De Okavango Delta wordt gevuld door het overvloedige regenwater dat door de Okavango rivier via Namibië de delta in wordt gevoerd, het water eindigt in het droge zand van de Kalahari woestijn. De delta bestaat uit moerassen, kanalen, lagunen en diverse eilandjes en kent een ongekende verscheidenheid aan wild en vogelsoorten. In de droge gebieden van de delta kunt u o.a. zebra's, wildebeesten, buffels, leeuwen, nijlpaarden, luipaarden en cheeta's tegenkomen.


Moremi Game Reserve

Dit ongerepte reservaat beslaat ongeveer 20% van de Okavango Delta en u kunt hier o.a. olifanten, giraffes, buffels, leeuwen, nijlpaarden, luipaarden en cheeta's tegenkomen. Het reservaat bestaat uit o.a. graslanden, uiterwaarden, bossen, lagunen en kanalen en het wild zwerft hier vrij doorheen. In het Moremi Game Reserve ligt Chief's Island, dit is de enige plaats in Botswana waar u de gehele Big Five kunt vinden.


Chobe National Park

Het Chobe National Park is een beschermd natuurgebied en hier leven ongeveer 35.000 olifanten en het park beschikt over een ongerepte natuur. Tijdens een boottocht over de Chobe rivier heeft u een grote kans om olifanten, nijlpaarden en verschillende vogelsoorten te spotten. In het zuidelijke deel bevindt zich Savuti; dit is een opgedroogd moeras, dat grasland geworden is en hier leven ontelbare hoeveelheden zebra's, buffels en gnoes. Savuti staat tevens bekend om de grote aantallen leeuwen die hier gezien worden.


Central Kalahari Game Reserve

Het Central Kalahari Game Reserve ligt in het hart van de Kalahari woestijn en in dit gebied leefden de laatste Bosjesmannen van Afrika. U kunt hier nog steeds kennismaken met de Bosjesmannen en een wandeling met deze bijzondere mensen maken om te zien hoe zij leefden en hoe zij aan hun water en voedsel kwamen. Net buiten het Central Kalahari Game Reserve bevindt zich Deception Valley; aan het einde van de droge tijd is het een woestijn met slechts wat bomen en struiken en aan het einde van de natte periode is het een gebied met hoog gras en veel begroeiing.


Makgadikgadi Pans

De Makgadikgadi Pans liggen ten zuidoosten van de stad Maun en vallen in de droge periode (begin mei t/m half november) geheel droog. Doordat de bodem uit zoutpannen bestaat, lijkt het net alsof u zich op de maan bevindt. De pannen zijn zo groot dat, als u om zich heenkijkt, u niets meer ziet dan 1 grote witte vlakte. In de natte tijd vindt u hier grote aantallen zebra's en wildebeesten. De regenval trekt ook honderdduizenden flamingo's aan om te broeden. Tevens kunt u in dit gebied de meerkatten ontmoeten.


Nxai Pan National Park

Het Nxai Pan National Park ligt ten noorden van de Makgadikgadi Pans en is kleiner qua oppervlakte, circa 2.500 km2. Het landschap wordt hier grotendeels bedekt door gras en in het zuiden van het park vindt u Baines Baobabs, een bijzondere groep baobabbomen.


Linyanti Rivier

De Linyanti Rivier vormt de grens tussen Namibië en Botswana en is van levensbelang voor een groot deel van het wild in dit gebied. In de droge periode kunt u in dit gebied grote groepen olifanten tegenkomen.